Welke massage product gebruikt u?

February 25, 2016

Voor de massages kunnen diverse intermediairs gebruikt worden.

  • Plantaardige olie

  • Minerale olie

  • Plantaardige gel

  • Lotion

  • Aqua gels

  • Bijenwas

Elk van deze typen producten heeft zijn voor- en nadelen. Primair is het een keuze van de masseur, waar hij/zij graag en prettig mee werkt.

 

Plantaardige olie – hiervan zijn veel verschillende types, Amandelolie en noten vrije olie bijna allemaal in combinatie met Jojobaolie. Van belang bij deze olie is dat er “voldoende” jojobaolie in wordt gemengd. Jojoba is eigenlijk een vloeibare was, die een huid identieke structuur heeft en daardoor goed wordt opgenomen. Met te weinig jojobaolie gaat dit effect verloren.

 

Minerale olie – deze massageolie is op basis van paraffineolie, een zogenaamde “witte olie”. Deze olie heeft natuurlijk een chemische oorsprong, maar omdat de olie een hoge zuiverheid heeft is hij zeker zeer geschikt en geeft deze olie geen (zichtbare) vlekken. Mensen met een aardolieallergie moeten hier verre van blijven.

 

Bij de plantaardige en de minerale olie kunt u, soms beperkt, etherische olie toevoegen voor de geur beleving.

 

Plantaardige gel – deze gel heeft als voordeel dat hij makkelijk en zuinig gedoseerd kan worden en zich bij het masseren gewoon als een olie gedraagt. Door het plantaardige karakter voelt de gel heel aangenaam aan en plakt deze niet na de massage.

 

Massagelotion – is verkrijgen in evenveel variatie als er leveranciers zijn. Ieder met zijn eigen voor- en nadeel en dat is ook direct een van de nadelen. Wisselen van leverancier is geeft automatisch een heel ander product. De lotion is niet te maken zonder toevoeging van emulgatoren. Dat wordt soms al nadeel ervaren, maar hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Een bodylotion is vaak op vergelijkbare basis en wordt ook veel gebruikt.

 

Aqua gels – deze gels op water basis worden niet extreem veel gebruikt. Het werken met deze gels wordt niet altijd als prettig ervaren en is na afloop van de massage vaak ook een beetje plakkerig. Voordeel is dat u na gebruik geen zeep hoeft gebruiken bij het handen wassen, waardoor u schrale handen kunt voorkomen.

 

Bijenwas – is ook een geheel natuurlijk product. De was smelt snel en makkelijk rond de 30°C waardoor dit direct op de huid vervloeit. Heeft een heel specifieke eigen geur. U kunt nauwelijks zelf een etherische olie toevoegen (tenzij u het product eerst vloeibaar maakt).

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square