Wat doet Magnesium spray voor je lichaam ?

December 18, 2015

Magnesium is een mineraal dat het lichaam hard nodig heeft.

 

Er zijn ruim 300 processen in het lichaam die magnesium gebruiken. De natuur en dus ook het menselijk lichaam doet geen dingen die niet nodig zijn. Dus die magnesium is een noodzaak, geen luxe.

 

Geschat wordt dat ruim de helft van de bevolking een tekort heeft aan magnesium.

Als deze processen minder goed verlopen door gebrek aan magnesium ontstaan klachten die niet altijd direct zij  te herleiden aan magnesiumgebrek.

 

Kramp in de spieren, natrium/kalium balans in de cellen, herstel van spieren zijn een hele kleine greep uit de lange lijst van eerder genoemde processen.

 

Een van de problemen is dat magnesium slecht kan worden bepaald, dus kan een gebrek niet worden aangetoond. Wel is aangetoond dat magnesium slecht wordt opgenomen door het maag-darm kanaal. Daarnaast kan de orale inname klachten veroorzaken, zeker bij mensen met gevoelige maag en/of darmen.

 

Magnesium wordt echter bijzonder snel en goed transdermaal opgenomen.

 

Bij herstel van spieren of verhelpen van kramp is een bijkomend voordeel dat de magnesium direct op de gewenste plaats kan worden aangebracht.

 

Magnesiumspray, een oplossing van 31% zuivere Magnesiumchloride in zuiver water, is een product dat bewezen effectief is bij kramp, spierpijn en onrustige benen.

 

Bij regelmatig gebruik wordt het nodige magnesium gehalte op pijl gebracht en gehouden.

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square